Etiket Sonuçları: tübitak

Ağu

Okulumuz Tübitak 4006 projeleri öğrencilerimiz tarafından sergilendi. Değerli çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Tübitak 4006 Bilim Fuarı

May

Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Programı kapsamında gerçekleştirilen Bilim Fuarı Projeleri sergisi yapıldı. Bilim Fuarımızın açılışı, Çubuk Kaymakamı Sn. Adem KELEŞ, Çubuk Belediye Başkanı Sn. Baki Demirbaş ve Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Alican KILIÇ ve okul müdürleri tarafından yapıldı. Bilim Fuarında sergisi yapılan projeler büyük beğeni topladı. Açılış kurdelesinin kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilirken, öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından projeleri hakkında bilgiler sunuldu.. Bilim Fuarında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Ağu

Bir problemin tanımlanmasından çözümüne kadar izlenmesi gereken ve belirli bir sistematik yolla yürütülen süreç "Bilimsel Proje" olarak tanımlanmaktadır. 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında verilen destek, öğrencilerimizi bilimsel projeler üretmeye yönelik motive eden bir araçtır. Bu noktada danışman öğretmenin rehberliğinde ortaya konulan proje fikrinin büyük ölçüde öğrenciye ait olması beklenmektedir. Bu fikir, günlük yaşam problemlerini çözmeye ilişkin basit bir çözüm önerisi olabileceği gibi, ilgili konu alanında var olan bilgilerin derinlemesine incelenmesine ve yeni bilgiler üretilmesine de yol açabilir. Büyük başarıların birçoğunun küçük adımlarla başlayan basit araştırmalar olduğuna yönelik bilim tarihinde çok sayıda örnek yer almaktadır.

Bu kapsamda okulumuz 9.Çağrı Dönemine projelerle başvurmuş ve desteklenmeye değer görmüştür. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.