Mrt

12 Mart İstikâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u anma günü münasebetiyle okulumuz Müzik Öğretmeni Hande DUMAN tarafından büyük emeklerle hazırlanan bu güzel çalışma dolayısıyla öğretmenimize, öğrencilerimize, Fatma ULUSOY hocamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür edderiz.

Mrt

9. ve 10. sınıflar arasında düzenlediğimiz bilgi yarışmasında 10/C sınıfı yarışmayı kazanarak 1. olmuştur. Hem yarışmada 1. olan öğrencilerimizi hem de yarışmaya katılan diğer tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm öğrenim hayatları boyunca başarılar diliyoruz.

Şbt

Asrın felaketi 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda öğrecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Milletimizin başı sağolsun. Asrın felaketi 6 Şubat depremini unutmadık, unutmayacağız

Okul Müdürümüzün Yarıyıl Tatil Mesajı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın 1. Dönemini yoğun bir tempoyla bitirmiş bulunmaktayız.

Sevgili Öğrencilerimiz. Kendi öğrenmemizin sorumluluğunu alarak çalışmak, çalışırken kendinizi tanımak, içinizdeki gücü, sizlere ilham veren kavramları, ilgi alanlarınızı ve yeteneklerinizi keşfetmek, sorgulayarak yaratıcılıkla ve sorumluluk ile öğrenmek, ürettikçe bu güzel dünyayı gelecek nesiller içinde sürdürülebilir kılmak ... İşte bunun için çalışmak zamanı. Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepiniz tebrik ediyorum. Bu tatil sürecinin eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Tatilde dinlenmeye eğlenmeye ağırlık verildiği gibi kitap okuma, ders tekrarı kültürel ve sanatsal etkinliklere de yer vermeyi unutmayınız.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım. Her zaman daha iyiyi daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Fedakarca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor iyi tatiller diliyorum.

Değerli veliler. Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Öğrencinizi tanımaya onun yaterli ve yetersiz yönlerini objektif olarak değerlendirmeye çalışın. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacıyla her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığını biliyoruz. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor iyi tatiller diliyorum.

Muharrem BALABAN

Okul Müdürü

Ock

Bayrağımız göklerde özgürce dalgalansın diye vatanın her karış toprağını kutsal bilerek görev yapan ve bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan kahraman askerlerimizi rahmet ve meinnetle anıyoruz. 15 Ocak Pazartesi günü tüm öğrencilerimizle birlikte bayrak törenine şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlıyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesiyle ilgili sözlük özgürlüktür panoları hazırlanmıştır. Proje çerçevesinde bir cümle/afiş etkinliğinde de okulumuzu temsil eden 9.sınif ogrencimiz Ela ARIKAN calısması olmustur. Ayrıca Safahat konuluonline yarışmada okulumuz 12. sınıf öğrencisi Musa CİNCİ ilçede 4. olmuştur.  Ögrencilerimizi tebrik ederiz

Ock

Veli ziyatetlerinin veli ile öğretmen arasındaki iletişimi arttırdığına öğrenciye olumlu katkılar sağladığına, öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi sunma imkanı sağladığına inandığımız icin veli ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bizleri evlerine konuk ettikleri için kıymetli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Yunus Emre Anadolu Lisesi Edebiyat Kulübü tarafından hazırlığı yapılan dergi için ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Alican KILIÇ ile mülakat gerçekleştirildi. Okul kültürü için önemli bir yere sahip olan edebiyat konusunu her daim önemsiyor çıkarılacak derginin okulumuz ve ilçemiz eğitimine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Ara

Değerler Eğitimi Kulübü öğretmenlerimiz C. Davut Kavruk ve Merve Albayrak okulumuz konferans salonunda Filistin'de doğup büyüyen Dr. Muhammed Şahin'i "Filistin Bizim Neyimiz Olur?" başlıklı semineri icra etmek üzere davet etmişlerdir. Davetmize icabet eden tüm misafirlerimize, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

27 Aralık 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104. Yıl dönümü

Milli mücadelemizin büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğin kalbi olan Ankara’ya gelişinin 104. Yılı okulumuzda coşku ile kutlandı.

HOŞ GELDİN ATAM

Ara

Okulumuzda 12,Sınıflara yönelik TYT -AYT  deneme sınavı yapıldı ogrencilerimize başarılar diliyoruz

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde hazırlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Klavuzuna bağlı kalarak hazırladığımız Okulum Temiz belgelendirme sürecimiz tamamlandı. Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak Okulum Temiz Belgemizi aldık. Bu belgeyle okulumuz klavuzda belirtilen tüm şartları taşıdığını belgelendirmiş oldu. Bu süreçte emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve personelimize teşekkür ederiz.

Ara

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğu, öğrencilerin motivasyonunu artırdığı ve bakış açılarını genişlettiği bilinmektedir. TED Üniversitesi tanıtım gezisine okulumuz öğrencileri, Müdür Yardımcısı Fatma ULUSOY, Fizik Öğretmeni Esra KARSLI, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Mehmet ÇOK ile birlikte katıldılar. Öğrencilerimize TYT ve AYT sınavında başarılar diliyoruz.

Ara

29 Kasım 2023'te CSO Ankara Tarihi Salonunda gerçekleştirilen Bilge Yazarlar Projesi İlk Ders etkinliğine katılım sağladık. Bu projenin içerisinde yer alacak olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Alican KILIÇ, Şube Müdürümüz Ercan DOĞAN ile birlikte okulumuzu ziyaret etti. Müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya gelerek eğitim öğretim süreci hakkında sohbet etti.