e-Twinning Etkinlikler

Ağu

Felsefe Öğretmeni Sedanur İNCE'nin eTwinning okulu olmak için yaptığı hazırlık çalışmaları ve başvuru ardından eTwinning Okulu olmaya hak kazanmıştır. Bu sayede okulumuz Avrupa boyutunda ve eTwinning çalışmalarında görünürlük elde etmiştir.

eTwinning başvurusunun titizlikle hazırlanması, eSafety çalışmalarının yapılması, eGüvenlik protokollerinin belirlenmesinde emeği geçen öğretmenimizi ve okulumuzu tebrik ediyoruz. Okulumuz eTwinning çalışmalarına ve eTwinning School unvanının devamlılığını sağlamaya devam edecektir.

Mrt

Felsefe Öğretmeni Sedanur İNCE 'nin yürüttüğü Human Rights with P4C eTwinning projesi faaliyeti kapsamında;

Öğrencilerimiz Eda Nur Memiş, Ebrar Sude Sarıkavak, Cemile Nur Baş, Mehmet Bedirhan Kotan, Arda Pınar, Ömer Çağlayan, Ebru Tokmak, Elif Nur Aşgit, İrem Hanefioğlu, Sevde Nur Baş, Medine Taşinen eTwinning projesi kapsamında Akran Zorbalığı konulu drama etkinliğini sergiledirler. Akran zorbalığının olumsuz etkileri ve öğrenciler arasındaki tutumunu sahne performansı olarak canlandıran öğrencilerimiz zorbalık ile ilgili bilgilendirici sunumlar yaptılar.

Projeye katkılarından ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ağu

2020-2021 yılında yürütülen eTwinning projelerimiz Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketine layık görülmüştür. Twinning School olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Okulların kapalı olduğu dönemde eTwinning projeleri ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bilgisayarların karşısında ve ev ortamında verimli vakit geçirme imkanı elde ettiler. Öğrencilerimiz projeler sayesinde düşünme,yaratıcılık,sorgulama,kendi kendine öğrenme ve öğrenmeyi öğrenme becerilerini kazanma şansı yakaladılar. Web2 araçlarını öğrenerek teknolojiyi kaliteli kullanma yollarını öğrendiler. 21. yy becerilerine uygun bireyler yetiştirmek okulumuzun en önemli hedefleri arasındadır. Bu becerileri kazandırmak doğrultusunda okul olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

P4C Düşünen Genç Filozoflar- Sedanur İNCE-Fatma ULUSOY

Everyone Has a Story to Tell : What's Your Story ? - Nesli DEMİR ÇOLAK

Bir Tatlı Huzur- Sedanur İNCE

Dokun Hisset Sanat Uygulaması- Merve Belkıs TÜRKÖZ

Projeye katılan ve emek veren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder , başarılarının devamını dileriz.

May

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Avrupa Birliğine bağlı veya üye ülkelerden iki veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur. Bizde  Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak projelere pek çok öğrencimiz ve öğretmenimiz ile bu platforma katılmış bulunmaktayız. Bu platformda yer almaktan ve başarılarımıza başarı katmaktan gururluyuz. Bu platformun bir üyesi olarak 9 Mayıs eTwinning günümüz kutlu olsun.

Bu yıl eTwinning medya okuryazarlığı temasıyla gündeme gelmiştir. Medya okuryazarlığı ve bilgi deformasyonuna dikkat çeken eTwinning platformunda bir çok çalışmalar, eğitimler ve seminerler düzenlemiştir. Bizde Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak eTwinning gününü kutlarken medya okuryazarlığı temasına uygun olarak öğrenciler tarafından logomuzu tasarladık.

eTwinning eğlenerek öğrenmek ve öğretmek demektir.

Nis

Felsefe Öğretmeni Sedanur İNCE' nin yürüttüğü Small Town Big Stories twinning proje etkinliği kapsamında Romanya, İtalya ve Hırvatistan okullarına zoom aracılığıyla konuk olduk. Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda diğer ülkelerin kültürlerini tanıdık ve Çubuk ilçemizi ve kendi okulumuzu tanıttık. Öğretmenler ve öğrenciler için eşsiz bir deneyim oldu. Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekür ediyoruz.