T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇUBUK - Yunus Emre Anadolu Lisesi

e-Twinning Projeler 2020-2021

May

Bir tatlı huzur isimli projemizin amacı her notanın bir rengi vardır görüşü çerçevesinde farklı enstrümanlar ile hayat bulmuş sözsüz müzik eserlerinin dinleyiciler üzerindeki psikolojik etkileri ve renksel dönüşümleri ile soyut tasarımlar yapabilmektir.

Nis

Diğer ülkelerden bahsettiğimizde ilk dikkatimizi çeken, o ülkelerdeki en ünlü şehirler ve yerlerdir. Fransa denilince aklınıza ne geliyor? Çoğu durumda cevap muhtemelen Paris veya Eyfel Kulesi olacaktır. Bu örnek diğer tüm ülkeler için geçerlidir. Çoğu insan, diğer ülkelerden bahsederken sadece ünlü turistik şehirleri düşünür. Küçük kasabalarda yaşayan insanların tanınmayı hak ettiğine inanıyoruz. Bu projede küçük kasabalarımızı, kültürümüzü ve toplumumuzu tanıtmak istiyoruz.

Mrt

eTwinning projemiz olan Dokun-hisset uygulaması ile görme engelli, otizmli ve diğer öğrencilerin ortak kullanımı için dokunsal duyu materyali hazırlanarak öğrencilerin dokunma duyularını harekete geçirerek hem işitsel hem duyusal öğrenmelerini hedefliyoruz. Proje, matematik öğretmenimiz Merve Belkıs TÜRKÖZ ile ortakları tarafından yürütülmektedir.

Mrt

 eTwinning projemiz olan "Everyone Has a Story to Tell:What's Your Story?" ile digital hikaye anlatıcılığı ile dil öğrenimini renkli hale getirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz kullandıkları Web 2.0 araçları ile hikayelerini dijital ortama aktarıyorlar. Uzaktan eğitim sürecinde teknolojiyi daha etkili kullanma ve İngilizce pratiği yapmaya olanak sağlayan projemiz, İngilizce öğretmenimiz Nesli Demir Çolak tarafından yürütülmektedir.

Mrt

Bu yıl başlatılan e-Twinning projemizdir. Okulumuz da öğrencilerimize düşünme etkinliğini kazandırmak için e-Twinning projesi kapsamında başlatılmış bir projedir.